halušky
Tvori neodmysleteľnú časť slovenskej kuchyne
RECEPT
Suroviny
- 200 g zemiakov
- 100 g polohrubej múky
- 60 g bryndze
- soľ
- slanina
Postup receptu
Zemiaky postrúhame na jemno na strúhadle, alebo v mixéri. Podľa potreby prisypeme polohrubú múku a vypracujeme nie príliš tuhé cesto. Zemiakové cesto trochu osolíme.
Do vriacej vody pomocou haluškára pretrieme pripravené cesto. Varíme, kým halušky nevyplávajú na vrch. Občas premiešame, aby sa cesto neprichytilo o boky hrnca. Do misky si pripravíme bryndzu.
Hotové halušky vyberáme pomocou sitka, necháme trochu odkvapkať a pridáme k bryndzi. Premiešame, aby sa chute spojili a bryndza trochu roztopila. Servírujeme ešte horúce posypané opraženou slaninkou.