Choď na obsah Choď na menu
Reklama
Reklama
 


halušky

Tvori neodmysleteľnú časť slovenskej kuchyne

 

 

RECEPT

Suroviny

  • 200 g zemiakov
  •  100 g polohrubej múky
  • 60 g bryndze
  • soľ
  • slanina

Bryndzové halušky

Postup receptu

Zemiaky postrúhame na jemno na strúhadle, alebo v mixéri. Podľa potreby prisypeme polohrubú múku a vypracujeme nie príliš tuhé cesto. Zemiakové cesto trochu osolíme.
 

Do vriacej vody pomocou haluškára pretrieme pripravené cesto. Varíme, kým halušky nevyplávajú na vrch. Občas premiešame, aby sa cesto neprichytilo o boky hrnca. Do misky si pripravíme bryndzu.
 

Hotové halušky vyberáme pomocou sitka, necháme trochu odkvapkať a pridáme k bryndzi. Premiešame, aby sa chute spojili a bryndza trochu roztopila. Servírujeme ešte horúce posypané opraženou slaninkou.

 
Reklama

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.
 

 

Fotoalbum


Posledné fotografie



Archív

Kalendár
<< október / 2017 >>


Štatistiky

Online: 1
Celkom: 33546
Mesiac: 226
Deň: 7